App Kataku maken

De opdracht was: “lesmateriaal ontwikkelen en vertalen naar een digitale applicatie voor de leerlingen (apps) na de les”.
Wat hebben de studenten gemaakt? Ze hebben oefen materiaal ontworpen, zodat leerlingen worden uitgedaagd.  Gebaseerd op de TPR (Total Physical Response leermethode) , bijvoorbeeld: woordpuzzel, geheugenspel, afbeeldingen in kleur, herkennen van symbolen, ect. Vereisten app: eenvoudig, gemakkelijk aan te passen, uitnodigende afbeeldingenen uit de eigen omgeving en percepties van een 5/6 jarig Papua kind.

Product: app  Kataku (Android 5.0) voor het basisonderwijs op basis van de TPR-leermethode, bestaande uit 10 thema’s, elk thema is uitgewerkt in 4 spelletjes. Kataku: ik spreek / ik zeg

Opgemerkt moet worden dat de studenten zeer productief, enthousiast en transparant waren. Ze hebben analyses en onderzoek gedaan om het product elke keer te verbeteren. Onze stichting is tevreden en bedankt de studentengroep Giphouse, Radboud Universiteit Nijmegen, Education Institute for Informatics & Information Science.