Inzamelingsactie 2018 Montessori College Nijmegen

 

Ook dit jaar is er tegen Kersttijd een inzamelingsactie gestart door de leerlingen van klas V3C en V3B. De inzamelingsactie werd begeleid door de docenten van Mensa (vak Mens & samenleving). Vol enthousiasme hebben de leerlingen in groepjes van 4 of 5 leerlingen, koekjes gebakken, popcorn gemaakt, kerstkaarten getekend, lege flessen opgehaald, enz. Vervolgens hebben ze op een kerstmarkt gestaan of zijn ze langs deuren van huizen gegaan om de zelfgemaakte producten te verkopen.

Alle leerlingen waren gemotiveerd, immers met de achterliggende gedachte dat ze werkten voor een goed doel. Voor hen werd duidelijk dat elke euro telt. Het ingezamelde geld wordt besteed aan tablets en zonnepanelen voor de Papua kinderen in afgelegen gebieden. Ze hebben met plezier hard gewerkt en veel geleerd. Samenwerken, een plan bedenken, voorbereiden, begroting maken, mensen durven aanspreken, een verkoopproduct maken, enz. De totale opbrengst  was € 997,00!!! Wat een prestatie in zo’n kort tijdsbestek van 3 lessen verspreid over 3 weken!

 

Wij, bedanken alle leerlingen namens de kinderen van Papua maar ook namens het bestuur van de Stichting Remote School Papua!