Verslag Leerproces tablets

  • Achtergrond

Het gebruik van tablets als leermiddel is iets nieuws in Merauke. Meestal worden tablets gebruikt op het  werk voor een werkgever of om een spelletje te spelen voor de kinderen. Het feit is dat veel applicaties aangeboden worden voor kinderen via Google Play. Deze toepassingen zijn geschikt voor het leren in de kleuterschool (PAUD), de kleuterschool (TK) en de basisschool (SD). Echter, het gebruik van tablets voor dit doel zijn niet algemeen onder kinderen. Vanaf dit punt hebben we een leerproces met het integreren van het gebruik van tablets in de klas. Op deze manier proberen we de kinderen te leren om de tablet op de juiste manier te gebruiken.

Activiteit

Het leerproces met behulp van tablets door de kinderen van TK/PAUD Bintang Fajar.

Doel

Dit programma is bedoeld om de vaardigheden van de kinderen te vergroten, zodat ze de taal kunnen begrijpen en leren in de klas.

Begunstigden

De studenten van de TK/PAUD Bintang Fajar, Merauke, Zuid-Papoea

Tijdlijn

Dit programma is gestart van september 2023 – augustus 2024.

Discussie

In deze activiteit gebruiken de kinderen de apps Kataku, Kataku 1 en Kataku 2 (ontwikkeld door RSP). Trouwens, de leraren gebruiken ook andere apps zoals Belajar Membaca Apps. De kinderen gebruiken Kataku  Apps om  nieuwe dingen ge leren en het alfabet. Deze apps hebben een beloningsprogramma voor de kinderen, elke goe antwoord wordt beloond. Dit leren trok de kinderen erg aan, omdat ze zich iedere keer weer gewaardeerd voelden ze gaven de juiste antwoorden. Deze apps hebben echter nog geen “Uitloggen” -functie. Dit maakte de kinderen en leraren moeten de apps geforceerd sluiten om terug te keren naar het hoofdmenu op de telefoon scherm. Bovendien is de interface van Belajar Membaca Apps audiovisueel zeer aantrekkelijk.

Door de helder-crèmekleurige kleuren te gebruiken, kunnen de kinderen sneller het woord en elke kleur leren kennen. Niettemin zijn deze apps niet gebouwd in de context van Papuan Kids zoals Kataku Apps. We hebben echter vastgesteld dat het gebruik van de tablet de vaardigheden van de kinderen had vergroot om het alfabetische leren sneller dan ooit te begrijpen. Bovendien wordt door het gebruik van de tablet de kinderen leren niet alleen alfabetisch, maar ook begrepen ze  de woorden. Ze verbeterden ook hun reageren op de instructies en ontwikkelen hun creativiteit met behulp van alle tools in de opdrachten.

Financieel rapport

Bijgevoegd.

 

Conclusie

Het gebruik van een tablet versnelt het begrip van de kinderen in het leerproces van alfabetten,

kleuren en cijfers. Bovendien hebben ze ook een nieuwe manier om dingen, planten en andere dingen te leren kennen.

Het aantal studenten in TK B is echter groter dan het aantal tablets.

Er zijn 12 studenten. Hierdoor moeten ze in een aantal groepen worden ingedeeld om één tablet te kunnen gebruiken. Het kan effectiever door het aantal tabletten te vergroten. Er is een aanvraag aan RSP voor 8 nieuwe tablets.

Edoardo A A Mote